Vandaag het bericht gekregen dat het Mondriaanfonds een landelijk onderzoek naar de beleving bij het grote publiek van kasteelmusea financieel ondersteunt! In het 4e kwartaal van dit jaar zullen de eerste onderzoeken door Effectmeting worden uitgevoerd.

Meer informatie:

skbl-logo

Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen is blij met het bericht dat het Mondriaanfonds ons financieel zal ondersteunen om een landelijke onlineonderzoek uit te voeren naar de beleving bij het grote publiek van kasteelmusea. Hierover schrijven zij ons: ‘De commissie steunt de ambitie van sKBL een landelijk onlineonderzoek te starten naar de beleving bij het grote publiek van kasteelmusea. Behalve dat de uitkomsten relevant zijn, kan het onderzoek de onderlinge kennisdeling en samenwerking stimuleren. De commissie signaleert dat voor dit onderzoek brede steun is bij een groot aantal kasteelmusea maar ook bij het NBTC dat de verkregen kennis wil inzetten bij een internationale promotiecampagne voor de Nederlandse KBL. Omdat het onderzoek een goede opzet, een breed draagvlak en een landelijke dekking heeft, en wordt uitgevoerd door een professioneel onderzoeksbureau, adviseert de commissie de aanvraag te honoreren’.

De aanvraag is door ons enige maanden geleden ingediend met aanbevelingsbrieven van Stichting Kasteel De Haar, Haarzuilens, Kasteel Amerongen, Huis Doorn,Slot Zuylen, Oud-Zuilen,Museum Oud-Amelisweerd (MOA), Bunnik,Rijksmuseum Het Muiderslot, Muiden, Het Gemeentemuseum Helmond (gevestigd in Kasteel Helmond),Stichting Geldersche Landschap en Kasteelen te Arnhem (voor de kastelen Ammersoyen, Verwolde, Doorwerth, Hernen en Cannenburgh), Huygens’ Hofwijck, Voorburg en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. De onderzoeken zullen worden uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectmeting.