Veel organisaties meten wél de tevredenheid van klanten maar weten niet of nauwelijks waarom prospects niet voor de diensten of producten van de betreffende organisatie hebben gekozen.

Met de Lost Sales Analysis wordt in kaart gebracht wat de echte reden is geweest waarom de prospect niet tot aankoop is overgegaan, welke concurrent de opdracht wel heeft gekregen en wat men kan doen om de kans op een nieuwe opdracht te vergroten.

Daarnaast is de Lost Sales Analysis in te zetten om te analyseren waarom bestaande klanten geen producten of diensten meer afnemen of bijvoorbeeld recent hebben opgezegd.

Meten is weten

“Wij voeren vele online onderzoeken uit voor diverse organisaties” aldus Willem Visser van Effectmeting “maar wij constateren dat er nauwelijks onderzoek wordt gedaan naar waarom prospects niet hebben gekozen voor de betreffende organisatie”. Met onze tool kunnen we dit binnen enkele dagen in kaart brengen. Tevens biedt de tool een nieuw contactmoment met de prospect waarmee nieuwe omzet kan worden gecreëerd.