Castricum, 2 september 2014. Onderzoeksbureau Effectmeting introduceert een nieuw interactief product voor de ondernemingsraad: de OR Monitor. De OR Monitor is een online onderzoekspanel waarmee de medewerkers ‘real time’ feedback kunnen geven. Het panel betrekt medewerkers op interactieve wijze bij de ondernemingsraad. De OR wordt hiermee voorzien van een krachtige communicatietool en de onderneming voorziet daarmee haar medewerkers van een actuele en beheersbare informatiebron.

Ondernemingsraad 2.0

De OR Monitor ondersteunt een continue dialoog met de medewerkers. In de vorm van een online community krijgen medewerkers de gelegenheid hun stem te laten horen. Aangezien één-op-één communicatie vaak lastig te realiseren is in grote organisaties, biedt een dergelijk online platform uitkomst. De OR kan op deze manier snel gerichte informatie en feedback verzamelen. Medewerkers zijn vanuit een beveiligde omgeving eenvoudig te bereiken, bijvoorbeeld via e-mail of mobiel, waarbij de privacy van medewerkers gewaarborgd is.

Digitaal stemmen

De OR Monitor faciliteert onder meer digitaal stemmen bij verkiezingen. De ervaring daarmee is een hogere verkiezingsopkomst en lagere verkiezingskosten. De gebruiker kan kandidaatsprofielen, uitslagen, opkomstinformatie en overige OR-mededelingen online raadplegen en de uitslag is direct bekend.

Meten is weten

Effectmeting levert een unieke combinatie van digitale OR-verkiezingen met online feedback. Willem Visser van Effectmeting: “Wij merken dat er binnen bedrijven behoefte is aan persoonlijke en interactieve vormen van medezeggenschap. Binnen een onderzoekspanel als de OR Monitor worden meningen omgezet in meetbare feiten.” De OR Monitor is daarnaast voor meerdere doeleinden inzetbaar, zowel voor de werkgever als de OR.

Voor meer informatie: www.ondernemingsraadverkiezing.nl.